søndag 23. oktober 2011

På tide å børste støv......

av denne bloggen igjen, sa mamma. :)
Så her kommer en liten oppdatering fra oss på Sørumsand. Hva har skjedd siden sist da? Ganske mye tror jeg....
Mamma bestod den teoretiske eksamen på instruktør kurset hos "Din Beste Venn", og har nettopp avsluttet sitt første kurs som "alene-instruktør" :). Hun sier det var kjempegøy, og utrolig inspirerende, og så hadde hun visstnok veldig flinke folk på kurs! Den neste kurs-runden har hun "tatt seg fri" for å gå grunnkurs med Molly som mamma har hatt litt dårlig samvittighet for. Molly har jo blitt 10 måneder, og har bare valpekurset stakkars.....Ferdighetene har vi jo trent på i ny og ne sammen med mamma, men mamma sier at Molly trenger den miljøtreningen, spesielt uten meg tilstede...!!?! Har dere hørt på maken?! Hrrrmpf! sier nå jeg.... Mamma mener jeg har blitt en skikkelig kjeftekjerring når vi går sammen på tur nå, og Molly blir litt stressa av det mener hun.... Men det er ikke ofte mamma og pappa har tid til å gå 2 turer, én med meg og så én med Molly allikevel, selv om det hadde vært lurt en periode.... Derfor er det lurt at Molly får litt alenetid uten meg og omvendt. For hvis ikke Molly er med klarer mamma å få meg til å fokusere på henne istedetfor de hundene vi møter (som jeg liksom føler at jeg må kjefte litt på......). Og hvis ikke jeg er med så er Molly det reneste lammet :) Men vi trener og trener og det går bedre og bedre dag for dag.....tralala :)
Lille Mollers nå endelig blitt "dame", hun har fått sin første løpetid! Men med den så har også mye blitt "skummelt". Disse hormonene, disse hormonene..... Her om dagen var hun HELT overbevist om at naboen ja HAN kunne man ikke stole på og ihvertfall ikke hilse på...Jeg skjønte ingenting jeg: han var vel hyggelig han! :) Og ting som flagrer er KJEMPESKUMMELT!!!! Så vi må bare late som ingenting sier mamma, og bare gå forbi som vi alltid har gjort. Og forhåpentligvis blir det bedre når løpetiden er over..... Da er det bare å glede seg til den andre pubertetstiden..... hehe :)

Ellers har mamma oppdaget en fin "tursti/kultursti" som går litt langs Glomma og så gjennpom et par gårder før den så går gjennom et boligfelt og så tilbake til utgangspunktet. Sånne runder er fine, sånn at vi slipper å gå frem og tilbake samme vei! Den runden har vi nå gått noen ganger, og så hadde vi med oss Elisabeth og Ebita der forrige helg! Det var veldig koselig å hilse på dem igjen! Jeg hadde nok savnet dem mer enn jeg trodde.... :)
Nede langs Glomma der ligger det forresten så innmari mye fin drivved, så mamma driver å vrir hjernen sin for å finne ut hva hun kan bruke noe av det til. Er det noen som har noen forslag? Den er veldig fin og slitt og nesten sølvgrå....

Idag har vi vært hele gjengen (jentene og mamma og pappa, og Molly og meg) på tur borte ved Losby Gods. Jentene var også inne på låven der og hilste på kalver, geiter, sauer, griser, minigriser, kaniner, høns, ender og påfugler, før vi alle sammen hilste på Islandshestene utenfor. Vi gikk en tur på et par timer, og Emilie gikk selv i ca 1,5 km og det er bra med de korte beina! :) Sofia var også flink til og gå, men sovna etterhvert i vogna for hun var så trøtt....
Det nye øverste bildet på bloggen er fra stabburstrappa på gården der :)

Molly er forresten påmeldt på Lillestrøm, så da spørs det på mamma da.... om hun får det til...hehe :)

Her kommer et par andre bilder fra en tur i høstsola på torsdag også :

Dronninga og kronprinsessa av Sørumsand...


Kronprinsessa av Sørumsand:


Og Wilma luktar på blommorna....(eller spiser gress da...:)) (For tiden Finsk nakenhund.....)


Her har det vært ELG mamma!! Det er jeg sikker på!


Å? ELG, ja sier du? Er det DET det lukter ja....


JEPP, definitivt ELG!Søtnosene på stabburstrappa :)


Hei så lenge!

Voff fra Wilma og Molly :)

4 kommentarer:

 1. Hehe, finsk nakenhund :)

  Fine og koselege bilder av flotte lappisdamer!! :D

  SvarSlett
 2. Bilde av søtnosene på staburtrappa var helt nydelig!

  Koselig bildeserie og komentarer til:o)

  SvarSlett
 3. Gratulerer til mamma'n din som har bestått kurset sitt:o) så gøy!

  Det er litt slitsomt å være storesøster WIlma, det blir ikke mange aleneturer her heller! Tjorven har også gått valpekurs og ikke no' mer... Jeg savner av og til de gode gamle dagene, når det bare var meg, men det er jo ålreit med litt selskap også:o)

  Så fine bilder av dere! Også så gøy at dere lukta elgen!

  Vi hør's.

  Hilsen Milli

  SvarSlett
 4. Kristina: ja hun er faktisk ikke langt unna nakenhund om dagen....Og halen hennes er bare en liten pinne med noen få hårstrå på...Også den jenta som vanligvis har verdens flotteste hale....
  Gry: takk takk fra mamma :) Det er litt toegget det med lillesøstre Milli!:) Nå som jeg har fått oppdratt Molly litt, så er hun blitt ganske grei å ha, og jeg savner henne jo når hun er ute alene...:)Men hun kan fremdeles være veeeeldig slitsom også....spesielt når jeg vil soooove :)

  SvarSlett